WEGAŃSKA SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ

Weganka ze mnie żadna, ale uwielbiam roślinne żarcie i nie wyobrażam sobie życia bez sałatek. Tę ze zdjęcia wymyśliłam na biegu, wyszła cudna! Byłaby jeszcze lepsza z kawałkiem sera, ale nie byłaby już wegańska.






Składniki:
-pomidor
-rukola
-pół awokado
-pół cebuli
-1/3 puszki ciecierzycy
-pół limonki
-sól, pieprz, papryka, oliwa z oliwek

Wykonanie:
Wykonanie zajmuje nie więcej niż 15 minut. Cebulę kroimy w piórka i razem z ciecierzycą wrzucamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, łyżeczkę papryki i 2 łyżeczki oliwy z oliwek. Obtaczamy i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 7-10 minut. Resztę składników kroimy wedle uznania (lub tak jak na zdjęciu) i układamy na talerzu. Całość skrapiamy sokiem z limonki.
Można jeszcze dodać orzechy, słonecznik, suszone pomidory czy co tam lubicie ;)
Smacznego!



Spodobał Ci się wpis? Polub na facebook'u i udostępnij znajomym! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 ŻYJ ZIELONO , Blogger